INEKE MERAYA BUITENHUIS

 

Hoe werkt het

Je hebt ervan gehoord via iemand anders, via Facebook of je hebt op een andere manier op deze website gevonden. Misschien wil je een afspraak maken of een workshop volgen of je wilt meer informatie. Je mag me mailen of bellen of eerst de website doorlezen.

Ik zal eerst iets uitleggen over de TSR therapie:  trauma - stress release 

Wat is dat trauma dan ? Het kan van alles zijn. Je draagt vaak vanaf je geboorte al stress en overtuigingen in je systeem die niet van jou zijn. Daar begint het. Er ontstaan trauma's die je op dat moment niet kunt verwerken en daarom slaat je lijf ze op.

Onderzoek wijst uit dat we in de baarmoeder al stress overnemen van onze moeder, maar ook van anderen en de maatschappij. De film/ documentaire "In Utero" laat dit duidelijk zien. Wij als maatschappij weten dit soort dingen niet. Deze maatschappij is sowieso hectisch en legt de deelnemers veel druk op; je moet presteren.

 Wat er verder nog bijkomt is per persoon verschillend. Bijvoorbeeld ziekenhuisopnames, narcose, operaties, gepest worden, ongelukken, verlies, ziekte, hevig schrikken enz. 

Deze trauma's en stress die je oploopt in je leven worden over het algemeen niet verwerkt. Omdat wij ze niet kunnen of mogen uiten slaat ons lichaam ze op als blokkades in de vorm van verkrampingen en spierspanningen en verhardingen in het bindweefsel. 

 Je leert dan te leven vanuit je hoofd in plaats van vanuit je hart. Dat hoofd zit vol met kritische stemmen. Deze stemmen zijn het gevolg van opgeslagen overtuigingen over wat goed is en wat fout. 

Het is niet mogelijk om deze overtuigingen en stemmen los te laten vanuit je wilskracht of vanuit alleen gesprekstherapie omdat ze in je fysieke lichaam zelf als het ware vastzitten en zijn ingekapseld. 

Vaak zijn we veel te streng voor onszelf en blijven we maar doorgaan met werken en stressen. Je hebt niet geleerd hoe je kunt ontladen en ontspannen. En het is nooit goed genoeg, je voelt je niet goed genoeg. En tegen de spiegel zeggen dat je van jezelf houdt geeft wel even een fijn gevoel, maar als je het niet meent of van binnen voelt heeft dat geen blijvend effect.

De opslagen blokkades als gevolg van trauma en stress moeten het lijf uit. Het is belangrijk dat jij in je fysieke lichaam ontspanning en verlichting ervaart. Daarbij zijn de trauma - stress release sessies heel goed werkzaam en kun je veel opruimen in relatief korte tijd.

Meer rust en balans komen dan in je leven en worden op een gegeven moment normaal. Het leven is dan een leven geworden in plaats van overleven. Je kunt meer vreugde en gezondheid ervaren en meer geluk.

Wat wel een voorwaarde is is dat je bereid bent tot verandering en de transformatie aan wilt gaan en dat je wilt investeren in je gezondheid.

Je bent van harte welkom. Op de pagina trauma-stress release kun je lezen hoe een sessie eruit ziet en je mag me ook altijd mailen of bellen voor meer informatie.

Verder zijn ter nog andere behandelingen mogelijk en ben je welkom om deel te nemen aan de workshops.